Gratisprogram som hjälper dig spara pengar

Gratisprogram som hjälper dig spara pengar

Upptäck dessa gratisprogram för kontor, bildbehandling och videoredigering för att spara pengar och få kraftfulla verktyg för att utföra dina arbetsuppgifter.

Att spara pengar behöver inte betyda att man måste offra kvaliteten på verktygen man använder. Det finns många gratis program som du kan använda för att utföra olika uppgifter på datorn. Här är en lista över några gratisprogram som kan hjälpa dig spara pengar och ändå ge dig alla de verktyg du behöver för att göra ditt arbete.

Att använda gratis programvara kan vara ett enkelt sätt att spara pengar och samtidigt få tillgång till kraftfulla verktyg för att utföra arbete på datorn. Genom att vara försiktig vid nedladdning och användning av gratis program, kan du dra nytta av den mångfald av program som finns tillgängliga utan att behöva betala för dyra licenser.

Gratisprogram för ordbehandling och kontor:

  1. LibreOffice – en gratis kontorsmjukvara som innehåller ordbehandling, kalkylblad, presentationsverktyg, databaser och mycket mer.
  2. Google Dokument – en gratis molnbaserad kontorsmjukvara som du kan använda från vilken dator som helst med internetuppkoppling.
  3. WPS Office – en gratis kontorsmjukvara som innehåller ordbehandling, kalkylblad och presentationsverktyg.

Bildhantering och videoredigering:

  1. GIMP – ett kraftfullt gratis bildbehandlingsprogram med funktioner som liknar Adobe Photoshop.
  2. Inkscape – Detta gratisprogram är ett vektorgrafikprogram som kan användas för att skapa allt från logotyper till affischer. Det är en kraftfull konkurrent till Adobe Illustrator.
  3. Blender – Denna programvara för 3D-modellering och animering kan vara mycket användbar för personer som arbetar med videoredigering eller dataspelsutveckling. Det är en kraftfull och lättanvänd programvara för att skapa fantastiska visuella effekter.
  4. VLC Media Player – Detta är en populär, gratis mediaspelare som stöder nästan alla format av ljud- och videofiler. Det är ett måste för att spela upp musik och videor på din dator.

När det är offentliga pengar borde det vara offentlig kod.

Det finns flera initiativ inom EU som syftar till att främja användningen av fri programvara för att hjälpa människor spara pengar och minska beroendet av dyra licenser. Ett av dessa projekt är ”Public Money, Public Code” som uppmanar offentliga myndigheter att använda fri programvara för att öka transparensen, säkerheten och effektiviteten i offentliga verksamheter.


Läs mer:

Bästa spartipsen