Bengtsfors, centrumhandel, Dalsland

Bengtsfors, mellan sjöarna Lelången och Bengtsbrohöljen.

Bengtsfors, mellan sjöarna Lelången och Bengtsbrohöljen.

Bengtsfors är centralort i kommunen och ligger vackert mellan sjöarna Lelången och Bengtsbrohöljen. Besöksmål i kommunen är Halmens Hus och Gammelgården som är högt beläget uppe på Majberget. Gammelgården är ett av Västsveriges största friluftsmuseum. Halmens Hus är Nordens enda specialmuseum om halm och har en fast utställning om halmens historia och ekonomiska betydelse för bygden.

Järnvägstationen ligger i utkanten av samhället och trafikeras sommartid av DVVJ – Dal-Västra Värmlands Järnväg, som går mellan Mellerud och Bengtsfors. Det är en vacker tågresa med rälsbuss som rekommenderas. Du kan fortsätta norrut till Årjäng med hjälp av en dressincykel.

Dalslands kanal passerar kommunen och man slussar från Bengtsbrohöljen upp till Lelången i centrala tätorten. En trevlig och vacker resa är att ta en rälsbuss från 50-talet i en riktning och sedan M/S Storholmen, byggd 1896, som trafikerar Dalslands Kanal tillbaka.

Centrumhandel

Centrum har ett urval av butiker, Systembolag samt ICA och Coop butiker. Du kan fika på trevliga Kickis café, som har en takterass mitt i centrala Bengtsfors.


Läs mer: