Säffle centrumhandel, Värmland

Säffle har en centrumhandel med ett varierat utbud av butiker.

Staden ligger vackert vid Vänern. Byälven, som är en del av Säffle kanal, rinner genom centrum. Kanalen är 80 km lång och är en farled med en sluss från Vänern upp till Arvika och Glafsfjorden. Kanalen är från år 1837 och järnvägen kom 1879.

Staden är en levande symbol för den svenska inlandssjöfarten och lockar besökare med sin charmiga atmosfär och historiska arv.

Kanalen är en imponerande ingenjörsmässig prestation och en viktig transportväg för båtar som reser mellan Vänern och Värmlands inland. Kanalen erbjuder möjligheter till båtturer, fiske och avkoppling längs dess vackra stränder och omgivande natur.

Stadskärnan bjuder på en mix av traditionell och modern arkitektur, där historiska byggnader står sida vid sida med moderna butiker och restauranger. Besökare kan njuta av en promenad längs kanalens strandpromenad och upptäcka stadens charmiga torg och parker.

Staden är inte bara en destination för båtliv och naturupplevelser, det är också en levande stad med ett rikt kulturliv och aktiviteter för alla åldrar och intressen. Med sin unika koppling till Vänern och kanalen är staden en lockande destination för besökare som söker en smak av det svenska inlandets skönhet och historia.

Staden har en centrumhandel med ett varierat utbud av butiker som 45 Köpcentrum, Lindex, Kapp Ahl, optik, foto, jaktutrustning, fiskeutrustning, garnaffär, ICA supermarket, Lidl, Netto, COOP Stormarknad, Systembolaget m.fl.

De gröna näringarna får allt större betydelse för kommunen, t.ex. Skördefesten på Värmlandsnäs besöks av ett stort antal personer.

Säffle Operan

Operan satte upp din första föreställning 1974. Operan är en förening där både proffs och amatörer arbetar med föreställningarna. SäffleOperan sätter varje höst upp en ny musikteaterföreställning som brukar dra mycket publik.

Länkar:


Läs mer: