Mellerud får Dalslands första köpcenter.

Dalslands första köpcentrum på 17 000 kvm invigdes i juni 2017.

Melleruds köpcentrum och COOP Mellerud.

Dalslands första köpcentrum på 17 000 kvm invigdes i juni 2017 i Mellerud. Bakom köpcentret står Orvelin Gruppen och Konsumentföreningen Bohuslän-Älvsborg.

Kommunen är belägen i hjärtat av Dalsland och bär på en rik historia och en mångfaldig nutid. Med sina rötter djupt förankrade i det svenska jordbruket och skogsbruket har kommunen genom årens lopp vuxit till en modern samhällskärna med en stolt koppling till sin landsbygdstradition.

Under 1800-talet var kommunen en viktig knutpunkt för transportvägar och handel längs Dalslands kanal, vilket bidrog till dess ekonomiska utveckling och tillväxt. Idag är kanalen en populär turistattraktion som lockar besökare med sina pittoreska vyer och möjligheter till båtutflykter och fiske.

I nutid präglas Mellerud av en blandning av tradition och förnyelse. Staden och dess omgivningar erbjuder en rad aktiviteter och sevärdheter för både invånare och besökare, från naturupplevelser i Dalslands vackra skogar och sjöar till kulturella evenemang och lokala producenter av hantverk och mat.

Med sitt engagemang för att bevara sin historia samtidigt som den strävar efter framsteg och utveckling, fortsätter samhället att vara en lockande destination för dem som söker en smak av det genuina och det moderna i en vacker svensk landsbygdsmiljö.

Butiker och restauranger: COOP, Sibylla, Apoteket, Interjakt & Interfiske, Dollarstore, Kanyas Café & Restaurang, T-Sport Outlet, Elon, Godisfabriken, Mellerud Outlet, New Look Frisör Mellerud, Leklandet.


Läs mer: